Lunch, Recepten

Broodje gepocheerd ei met bosui en peper

gepocheerd-ei3

Ik zag laatst deze wijze voor het maken van een gepocheerd ei. Ik heb al vele manieren geprobeerd om een gepocheerd ei te maken. De ene keer lukt het wel de andere keer niet. Deze wijze kan eigenlijk niet mis gaan, mits je goed kunt knopen 😉

Ingrediënten:
2 eieren
1 bosui
halve rode peper
2 boterhammen
Mosterd (dijon)
Spinazie
Vershoudfolie

Bereiding:
Zet een pan water op en breng aan de kook.
Leg een flink stuk vershoudfolie in twee kommetjes.
Tik een eitje in beide kommetjes.
gepocheerd-ei4
Snijd de bosui en peper in kleine stukjes.
Verdeel over de eieren.
gepocheerd-ei
Knoop de pakketjes nu goed dicht met een stevige knoop.
gepocheerd-ei2
Leg voorzichtig in de pan kokend water en kook 6 minuten.
Smeer wat mosterd op de boterhammen en leg er wat spinazie op.
Neem de eitjes uit de pan en knip het folie open.
Leg op de spinazie.
Breng op smaak met wat peper en zout.

Enjoy!

Thanks Jamie Oliver 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply