Lunch, Recepten

Broodje geroosterde paprika

broodje-geroosterde-paprika

Paprika is een zusje van de peper. De paprika is alleen niet pittig. Doordat je deze knapperige groente rooster in de oven krijgen ze een rijke zoete smaak. Ik ben er dol op!

Ingrediënten:
3 parika’s naar keuze
3 teentjes knoflook
Gran padano
Za’tar kruiden (Jonnie Boer)
4 sneetjes brood, geroosterd

Bereiding:
Verwarm de oven op 250 graden en zet op de grillstand.
Snijd de parka’s in tweeën en leg met de bolle kant naar boven in een bakblik/plaat.
Ontvel de knoflook en leg in aluminiumfolie en vouw dicht. Leg bij de paprika’s.
Rooster de paprika’s en knoflook 25 minuten tot het vel van de paprika’s zwart is.
Schep de paprika’s direct in een plastic zak en knoop dicht.
Laat 15-30 minuten rusten.
Je kunt daarna gemakkelijk het vel van die paprika’s verwijderen.
Snijd in repen.
Haal de knoflook uit de aluminiumfolie en plet met een vork.
Rooster de broodjes.
Smeer de knoflook uit over de broodjes.
Verdeel de paprika’s over de broodjes.
Schep er wat za’tar kruiden op.
Rasp wat stukjes gran Padang en leg op de broodjes.

Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply