Kleine zoetigheden, Recepten

Brownies met gezouten cashewnoten

Brownies met gezouten cashewnoten
Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat. Behalve chocolade kunnen brownies een groot aantal ingrediënten bevatten, zoals noten, chocoladevlokken en rozijnen. (wikipedia).

Ik bak niet zo vaak brownies. Ik eet liever zo af en toe een stukje in een gezellig koffiebar.
Omdat ze vrij machtig zijn kun je deze jongens het beste in niet al te grote stukken snijden.
Extra lekker met een bolletje ijs en slagroom erbij :-).

Ingrediënten:
200 gr roomboter
200 gr pure chocolade (min. 75%)
1 eetl cacaopoeder
200 gr kristalsuiker (bio)
4 eieren
1 tl vanille essence
100 gr bloem (gezeefd)
1 tl zout
100 gram gezouten cashewnoten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een brownievorm met bakpapier of boter.
Smelt de boter met de chocolade en de suiker au-bain-marie tot een gladde saus.
Laat even afkoelen.
Mix in een kom de bloem, cacaopoeder en het zout.
Klop de eieren los.
Giet er het boter mengsel bij.
Voeg de vanille essence en zout toe.
Voeg het bloem mengsel toe en roer alles goed door elkaar.
Snijd de cashewnoten in stukjes en voeg toe aan het mengsel. Roer nog een door.
Bak de brownie in 20-25 minuten gaar.
De bovenkant zou nu iets kunnen breken, dan is hij goed.
Hoe eerder je de brownie uit de oven haalt hoe smeuïger hij is.

Enjoy!
Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk

Brownies met gezouten cashewnoten Brownies met gezouten cashewnoten

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply