Lunch, Recepten

Gemengde salade met warme geitenkaas

Het liefst eet ik een salade in de middag. Je kunt eindeloos variëren met soorten sla, noten, kazen, groenten en dressings. Ik maakte deze salade met warme geitenkaas.

Ingrediënten voor 2 personen:
Zakje gemengde sla
Halve komkommer
10 cherrytomaatjes
125 gram spekjes
Pijnboompitten
1 plak zachte boeren geitenkaas
Olijfolie
Mosterd
Witte wijn azijn
Peper en zout
Honing

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de geitenkaas in 10 minuten in de oven.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze bruin zijn.
Bak de spekjes in een droge koekenpan tot de lekker bruin en knapperig zijn.
Was de sla en verdeel over twee borden.
Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel over de borden.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd in halve maantjes, verdeel over de salade.
Meng wat olijfolie, mosterd en witte wijn azijn tot een dressing.
Verdeel over de salades en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de geitenkaas in tweeën en leg opa de borden.
Verdeel de pijnboompitten en spekjes over de borden.
Besprenkel met honing.

Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply