Recepten, Taarten

Italiaanse perentaart met rozemarijn en citroen

perentaart
Sinds ik vier dagen per week aan de kook ben in een Italiaans restaurant ben ik Italiaans minded 🙂
Dat komt natuurlijk vooral omdat ik nieuwe gerechten aan het verzinnen ben voor op de menukaart.
Er werd mij gevraagd om een taart te bedenken. Het is deze heerlijke frisse en kruidige perentaart met rozemarijn en citroen geworden. Nu maar hopen dat deze beauty in de smaak valt.

Ingrediënten vorm van 20 cm:
125 gram roomboter
125 gram suiker
100 gram amandelmeel
50 gram zelfrijzendbakmeel
Rasp van 1 citroen
1 takje rozemarijn, alleen de naadjes
2 eieren
3 verse peren in kwarten of 2 blikjes peren.
Amandelschaafsel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm in met wat boter en leg een stuk bakpapier op de bodem.
Klop de boter en de suiker luchtig met een mixer.
Voeg de eieren toe en mix nog even kort.
Spatel de amandel- en het zelfrijzenbakmeel door het botermengsel.
Voeg de rasp van de citroen en de fijn gesneden naaldjes rozemarijn toe en roer goed door.
Schep het mengsel in de vorm.
Verdeel de peren over de taart.
Bak de taart in 30 minuten bruin en gaar.

Rooster wat amandelschaafsel en verdeel over de taart. Bestrooi met wat poedersuiker.

Lekker met wat mascarpone gemengd met slagroom en citroen.

Enjoy!
perentaart2 perentaart3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply