Ontbijt, Recepten

Ontbijt taart

Ontbijt_taart
The Green Happiness kwam op 10 juli 2016 met een zomerboek!
Het herfst/winterboek heb ik ook gevolgd en dat beviel goed. Dus ik kon het niet laten om het zomerboek ook te kopen.
En wat een prachtig boek is het! Het staat naast heerlijke gerechten, weekmenu’s en prachtige foto’s ook vol met interessante weetjes over voeding, tips om bijvoorbeeld je haar glanzender te maken, je tanden witter te maken etc.
Echt een aanrader. Ik ben deze begonnen met week 1. Tot nu toe heb ik alleen maar heerlijke dingen gegeten.
Daarom deel ik graag dit recept voor ontbijt taart met je. Al zou ik je echt heel erg aanraden om het boek te kopen en ook te genieten van alle fijne recepten.
Schermafbeelding 2016-07-20 om 14.58.37Schermafbeelding 2016-07-20 om 14.58.16
(Beelden The Green Happiness)

Ingrediënten voor 1 ronde taart van 20 cm:
200 gram havermout, fijngemalen of gebruik havermeel
1 tl bakpoeder
1 tl vanille essence
Snuf zout
400 gr wortels. geraspt
200 gr verse dadels
2 bananen
100 ml amandelmelk
500 gram rood fruit

Topping:
100 gram havermout
4 el kokosbloesemsuiker
2 el kokosolie
4 tl koekkruiden
300 gram verse aardbeien en frambozen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de  havermout, bakpoeder, vanille essence en zout in een keukenmachine.
Voeg de geraspte wortel, dadels, bananen en amandelmelk toe en mix tot een soepel beslag.
Bekleed je taart vorm met bakpapier of vet in met wat kokosolie.
Schep het mengsel in de vorm.
Verdeel het fruit over de taart.

Mix de havermout voor de topping met de kokosbloesemsuiker, kokosolie en de koekruiden tot een kruimelig geheel.
Verdeel dit over het fruit.
Bak de taart in 50-60 minuten gaar.
Test met een satéprikker. komt deze er bijna schoon uit? Dan is de taart gaar.

Snij een flinke punt af en serveer met wat vers fruit.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nicole juli 23, 2016 at 7:54 pm

    Hi Ellen,

    Dankjewel voor het delen van dit recept! Ik heb hun eerste boek al. Ben fan vd recepten en ga ook het zomerboek maar aanschaffen denk ik

    Ben wel benieuwd naar hoe jij de taart bewaart. Heb haar nu met aluminiumfolie in de koelkast staan in de vorm en vraag me af of ik haar ook kan invriezen? Heb jij hier al ervaring mee?

    Groetjes Nicole

    • Reply Ellen juli 25, 2016 at 7:20 am

      Hallo Nicole,

      Ik ben ook groot fan van deze meiden. Net anders dan anders en het werkt gewoon goed voor je lijf.
      Gezond eten moet wel lekker zijn. Meestal zijn hun recepten top!
      Ik merk wel dat er niet altijd goed nagedacht is over het bewaren ervan en het meenemen.
      Ik heb de taart idd in de koelkast bewaard maar dacht op voorhand al dat het laatste stuk als tussendoortje niet goed meer zou zijn. En dat klopte ook. Er zat schimmel op.
      Invriezen kan ook. Heel goed zelfs. Dat doe ik bij een volgende keer ook.

      Leuk dat je hier reageert! 🙂
      Een fijne dag.

    Leave a Reply