Recepten, Smeersels / sauzen

Pesto met zonnebloempitten

Pesto_met_zonnebloempitten
Pesto is een lekkere saus/smeersel die het goed doet als basis voor vele gerechten.
Omdat er veel smaak zit in deze saus hoef je vaak nog maar weinig toe te voegen om het geheel af te maken.
De traditionele pesto bevat basilicum, pijnboompitten, olijfolie, knoflook en parmezaanse laas. Ik maakte een variant met edelgist vlokken en zonnebloempitten.
Net even anders en ook super lekker!

Wat zijn edelgist vlokken?
Het wordt verkocht in de vorm van vlokken of als een geel poeder en is meestal te vinden in natuurwinkels. Het is populair onder vegetariërs en veganisten en kan gebruikt worden als ingrediënt in recepten of als een condiment.

Edelgist heeft een sterke smaak en wordt omschreven als noot- kaas of crème-achtig, waardoor het populair is als ingrediënt in kaasvervangers. Het wordt door veganisten gebruikt als vervanger van kaas. Het kan gebruikt worden in recepten in plaats van kaas, zoals bij gepureerde en gebakken aardappelen, bovenop geroerbakte tofoe. Een andere populaire gebruik is als topping voor popcorn.
(wikipedia)

Ingrediënten:
Bosje basilicum
100 gram zonnebloempitten
4 eetl edelgist vlokken
1 teen knoflook
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine fijn tot een dikke pasta.
Voeg meer olijfolie toe als het te dik ik.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
PEsto_met_zonnebloempitten2

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply