Recepten, Snacks, Tapas / Bijgerechten

Saucijzenbroodjes van kip en pompoen

sauzijzenbroodjes-van-kip-en-pompoen
Een saucijzenbroodje is van oorsprong een bladerdeeg pakketje gevuld met gekruid gehakt.
Meestal zijn de broodjes erg vet en zit je direct bomvol voor de rest van de dag.
Dat moet anders kunnen. Ik heb kip gebruikt wat het geheel direct al lichter maakt.
Daarbij zitten er ook verborgen groenten in. Ook handig met kids.
Ze zijn ook nog eens heel erg makkelijk om te maken en gegarandeerd een topper bij je gasten.

Ingrediënten voor 8 stuks:
8 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
2 kipfilets
halve fles pompoen (kleine)
3 kleine wortels
1 tl kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
Chilisaus

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilet in stukjes en mix in een keukenmachine tot het een glad mengsel wordt.
Je kunt natuurlijk ook kippengehakt gebruiken.
Schil de pompoen en de wortels en rasp fijn.
Meng met de kip.
Schep er de kruiden bij. Breng nog wat extra op smaak met wat peper en zout.
Meng de kip met de groenten goed en verdeel in 8.
Maak er rolletjes van.
Neem een plakje bladerdeeg en leg er een rolletjes kip op.
Vouw dicht en druk stevig aan met behulp van en vork.
Herhaal met de overige 7 stuks.
Bak de saucijzen in 25 -35 minuten gaar en bruin.

Ik at deze jongens bij het avondmaal met lekker wat verse groenten en flink wat chili saus.

Enjoy
sauzijzenbroodjes-van-kip-en-pompoen2 sauzijzenbroodjes-van-kip-en-pompoen3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply