Cakes / cupcakes, Recepten, Zoetigheden

Vanille cake

vanille-cake
Cake is één van mijn favoriete zoetigheden. De geur is huis alleen al als er zon lekkere jongen in de oven staat. Om te smullen!
De lekkerste cake vind ik nog altijd de gewone basis vanillecake. Dit recept is overigens ideaal om als basis te gebruiken om er vervolgens smaakjes aan toe te voegen.
Bijvoorbeeld chocolade, noten of fruit.
Als je van ieder ingrediënt evenveel gebruikt dan is je top.

Ingrediënten:
200 gram ei (4 eieren)
200 gram kristalsuiker
200 gram tarwebloem
200 gram roomboter
2 tl vanille essence of het merg van 1 vanillestokje

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de suiker met de boter tot een gladde massa.
Voeg er gezeefde tarwebloem, de eieren en de vanille-essence aan toe.
Mix met een mixer minstens 10 minuten tot een luchtig beslag.
Vet een cake vorm goed in met boter een bestuif met bloem. Zo komt je cake gegarandeerd prachtig uit je vorm.
Vak je cake in 60-75 minuten gaar.
Test met een satéprikker. Komt deze erg schoon uit, dan is je cake gaar.

Enjoy!
vanille-cake2 vanille-cake3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply