Recepten, Soepen

Wortelsoep

wortelsoep
Wekelijks staat er bij ons soep op het menu. Veelal in het weekend. Het idee dat je tijdens een koude wandeling weet dat er thuis een lekkere kop soep op je staat te wachten is voor mij al priceless.
Ik maakte deze soep met overgebleven wortelen en paprika. Daarnaast zit er verse kurkuma en gember in. Lekker kruidig dus. En wist je dat winterpenen vol zitten met vitaminen A en C?!

Ingrediënten:
1 kilo winterpeen
2 rode punt paprika’s
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
4 cm verse kurkuma
4 cm verse gember
2 groentebouillon blokjes
1 liter water
zout en peper

Bereiding:
Snijd de sjalotten in kleine stukjes. Verwarm een soeppan met wat olijfolie en voeg de sjalotten toe.
Snijd de winterpeen in plakken en de paprika in stukjes. Voeg toe aan de sjalotten.
Snijd de knoflook in plakjes en voeg toe.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Schil de kurkuma en gember en rasp deze. Voeg toe aan de groenten.
Breng aan de kook en kook op zacht vuur 30 minuten.
Zodra de wortels zacht zijn, kun je de soep pureren met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.

Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply