Maaltijdsalades, Recepten, Tapas / Bijgerechten

Aardappelsalade

aardappelsalade
Aardappelsalade bestaat vaak uit aardappel, ei, bieslook en een mayonaise saus.
Ik ben daar niet echt gek op. Vind het vaak te vet en het vult als een malle.
Mijn variant van de aardappelsalade is prima te eten als maaltijdsalade, lekker voor bij een BBQ maar ook heerlijk als tapas hapje.

Ingrediënten:
250 gram aardappeltjes met schil
8 mini komkommers
10 zongedroogde tomaatjes
150 gram peultjes
zout en peper

Dressing:
1 eetl yoghurt
1 tl mosterd (djion)
scheutje olijfolie

Bereiding:
Snijd de aardappeltjes in tweeën. Kook ze 6 minuten tot ze door te prikken zijn met een vork.
Niet te gaar dan vallen ze uit elkaar. Dat staat niet mooi in je salade.
Kook wat water in een waterkoker, giet in een pan en zet op het vuur. Zodra het weer kookt gooi de peultjes in het water en kook 2 minuten mee. Zo blijven de peultjes nog knapperig.
Snijd de komkommers in plakjes.
Leg alle ingrediënten in een schaal.
Mix de ingrediënten voor de dressing en meng met de salade.
Breng op smaak met zout en peper.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.
aardappelsalade2

Previous Post Next Post

You Might Also Like