Recepten, Soepen

Aardappelsoep met gerookte zalm

Aardappelsoep met gerookte zalm
Deze Zweedse aardappelsoep met gerookte zalm is perfect als voorgerecht. Maar zou ook goed kunnen als maaltijdsoep met een lekkere plak boerenbrood met oude kaas. En het fijne is, de soep is heel erg makkelijk te maken!

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram bloemige aardappelen
150 gram gerookte zalm snippers
200 ml room
100 ml droge witte wijn
3 sjalotten
150 ml groente of kruiden bouillon (van blokje is prima)
verse nootmuskaat
zout en peper
verse dille
olijfolie

Bereiding :
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Verwijder de schil van de sjalotten en snijd in kleine stukjes.
Verhit een pan met een dikke bodem met wat olijfolie en laat de uitjes glazig bakken in een paar minuten. Daarna kunnen de aardappelblokjes erbij, voeg de bouillon en de wijn toe. Kook het geheel zachtjes 15 minuten met de deksel op de pan.
Pureer de soep tot een mooi glad geheel.
Dan pas gaat de room erbij met wat zout, peper en verse nootmuskaat.
Serveer in kommen of in een bord en verdeel de zalmreepjes en de dille op een decoratieve manier.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like