Recepten, Taarten

Aardbeientaart

Aardbeientaart3
Afgelopen zondag was het moederdag. Ik beloofde mijn Mam om een taart te bakken. Het was prachtig weer dus dat vraagt toch om een aardbeientaart.
Yvette van Boven maakte deze fijne aardbeientaart. Ik liet de likeur weg en paste het deeg wat aan. Deze taart kan eigenlijk altijd, lekker fris, zoet en niet te machtig. Top taartje!

Ingrediënten voor het deeg
250 gr speltmeel
125 gr koude boter
snuf zout
30 gr kokosbloesemsuiker
1 dooier

Ingrediënten voor vulling
200 ml slagroom
150 ml mascarpone
ca. 150 gr aardbeien, in kleine stukjes

Voor erop
ca. 500g lekker zoete aardbeien

Bereiding:
Maak het deeg door de ingrediënten ervoor snel tot een egaal deeg te kneden. Voeg als het te droog is enkele druppels koud water toe. Vorm er een platte schijf van en verpak het in wat folie. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap die in een ingevette vorm van 24 cm doorsnede past, ik gebruikte daar deze vorm voor, snij de randen netjes bij. Druk een groot vel bakpapier voorzichtig op het deeg en vul het met blindbak- of gewone bonen. Ik gebruikte rijst. Bak de vorm 15 minuten voor met bonen erin. Til de bonen er dan met het bakpapier eruit en bak de bodem dan nog een keer 10 minuten zonder vulling.
Aardbeientaart Aardbeientaart2

Laat hem dan op het aanrecht even afkoelen.

Klop intussen de slagroom lobbig. Klop de mascarpone erdoor. Snij de 100 gram aardbeien in stukjes schep ze door de fool. Schep de fool in de voorgebakken bodem en versier met de rest van de aardbeien.
Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like