Ontbijt, Recepten

Abrikozen met pit en Zonnatura Roasties

Abrikozen met pit en Zonnatura Roasties
Zonnatura heeft een nieuw ontbijt product op de markt gebracht. Zonnatura Roasties.
Ze zijn er in twee varianten:
Cashew & Vanille en Appel & Kaneel. Ik maakte met de eerste variant een heerlijk ontbijtje met abrikozen en Griekse yoghurt.

Zonnatura Roasties Cashew & Vanille. Een lekker knapperige muesli met 30% minder suiker dan andere krokante muesli’s en granola’s. Zonnatura Roasties zijn vol van smaak doordat ze ovengeroosterd zijn en gecombineerd met echte bourbon vanille en stukjes cashewnoot. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Voeg enkele lepels toe aan een bakje yoghurt of andere (plantaardige variatie op) zuivel en garneer met vers gedroogd fruit.

Wat zit er precies in?
Volkoren havervlokken* 73% [gluten], agavesiroop*, zonnebloempitten*, rijststroop*, cashewnoten* 3,7%, gepofte amarant* 2%, zonnebloemolie*, Bourbon vanille*, zeezout, antioxidant: tocoferolrijk extract. *ingrediënt van biologische teelt.

Zonnatura Roasties Appel & Kaneel. Een lekker knapperige muesli met 30% minder suiker dan andere krokante muesli’s en granola’s. Zonnatura Roasties zijn vol van smaak doordat ze ovengeroosterd zijn en gecombineerd met kaneel en stukjes appel. Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Voeg enkele lepels toe aan een bakje yoghurt of andere (plantaardige variatie op) zuivel en garneer met vers gedroogd fruit.

Wat zit er precies in?
Volkoren havervlokken* 72% [gluten],  zonnebloempitten*, rijststroop*, gedroogde appel* 4%, gepofte amarant* 2,4%, zonnebloemolie*, kaneel*, zeezout, antioxidant: tocoferolrijk extract. *ingrediënt van biologische teelt.

Ingrediënten voor 2 personen:
Zonnatura Roasties Cashew & Vanille
4 abrikozen
300 gram Griekse yoghurt
Granaatappelpitjes
2 zakjes kruidige gember thee van Zonnatura

Bereiding:
Kook water. Giet het water in een grote kom en laat daar de zakjes thee in trekken tot het
volledig is afgekoeld.
Schil de abrikozen. Ik houd niet van het schilletje van de abrikozen. Vind je dit prima, dan laat je de schil gewoon zitten.
Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit. Snijd de helften nog eens in tweeën.
Leg de abrikozen in de afgekoelde thee, sluit af en laat het liefst een nachtje in de koelkast om de smaak van de thee goed in te laten trekken in de abrikozen.
Schep wat Griekse yoghurt in een kom.
Leg er wat partjes abrikoos op.
Strooi er flink wat Zonnatura Roasties Cashew & Vanille overheen.
Garneer met de granaatappel pitjes.
Eventueel besprenkelen met wat honing.

Tip: hoe krijg je dit pitjes nou uit zo’n granaatappel?
Snijd de granaatappel in tweeën. Leg de open kant naar beneden op je hand en sla er flink met een pollepel op. Zo krijg je met enig gemak alle pitjes uit de vrucht.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Abrikozen met pit en Zonnatura Roasties

Previous Post Next Post

You Might Also Like