Cakes / cupcakes, Recepten

Amandel muffins met kardemom en sinaasappelschil

Amandel_mufin
Deze amandel muffins met kardemom en sinaasappelschil zijn anders dan anders.
Doordat je het grootste deel meel vervangt door noten en havervlokken krijg je een ander structuur dan je gewend bent bij muffins. Ze lijken een beetje op bananenbrood maar door de kardemom geven ze een geheel eigen smaak. Wat ik vooral lekker vind is de topping. Het geeft een lekkere crunch.
Alle ingrediënten zijn perfect als start van je dag dus neem lekker een muffins als ontbijt!

Ingrediënten:
Droge ingrediënten:
100 gram amadelen
100 gram havervlokken
100 gram volkorenmeel
1 tl bakpoeder
2 tl kardemom
0,5 tl zout

Natte ingrediënten:
150 ml melk of soja
80 gr boter
2 rijpe bananen
7 medjool dadels
de geraspte schil van 1 sinaasappel (neem een biologische ivm de waslaag op ‘gewone’ sinaasappels.)
3 grote eieren

Voor de topping:
4 el gehakte hazelnoten
4 el havervlokken
1 el honing
1 el gesmolten boter
boter om de vorm in te vetten

een muffinplaat voor 12 muffins

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Rooster de amandelen in een pan goudbruin.
Maal 100 gram amandelen samen met de havervlokken tot een grof meel en meng met de rest van de droge ingrediënten.
Meng behalve de eieren de natte ingrediënten in de keukenmachine tot een een glad mengsel. (Helemaal glad zal het door de dadels niet worden, dat is niet erg.)
Klop intussen de eieren goed los.
Meng het droge en natte mengsel en vouw als laatste het eiermengsel erdoor.
Vet een muffinvorm in (of gebruik papieren muffinkuipjes) en verdeel het mengsel.
Meng de ingrediënten voor de topping en top het af.
Zet ze ongeveer 18 minuten in de oven.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Amandel_mufin4 Amandel_mufin2 Amandel_mufin3

Previous Post Next Post

You Might Also Like