Gezonde snacks, Kleine zoetigheden, Recepten, Zoetigheden

Amandel vijgen balletjes met citroen

Amandel_vijg_balletjes_met_citroen5
De vijg is gezond door zijn hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6.
Amandelen zijn heerlijke noten. Ze zorgen voor gewichtsverlies, zijn een rijkere bron van eiwitten dan eieren en voorkomen aderverkalking en hartinfarct.
De citroen geeft je een natuurlijke vitamineboost, maar ook ultragezonde fytonutriënten komen zo in je lichaam terecht. Ze gaan op zoek naar vrije radicalen die schade aanrichten aan het DNA. Wanneer je een citroen eet of uitgeperste citroensap met water en honing hebt gedronken, voel je je gelijk een stuk beter. Als je dit zure fruit regelmatig eet, heb je geen antirimpelcrèmes meer nodig. Citroen zorgt dat de huid van binnenuit mooier blijft. De huid straalt als je regelmatig citroen eet.
Chocolade is niet alleen lekker, maar ook goed voor je. In chocolade zitten namelijk verschillende neurotransmitters die een gelukzalig effect veroorzaken. Ook heeft het een stimulerende werking op het lichaam. Daarnaast zitten er polyfenolen in die voor bescherming tegen zuurstof radicalen zorgen. Ook worden de hersenen gestimuleerd door verschillende stoffen in chocolade. Vooral in pure chocolade zitten de meeste van deze stoffen en het minste cacaoboter, deze soort is dan ook het gezondst.
Moet ik nog meer zeggen over deze combinatie? Super gezond en lekker!

Ingrediënten voor 30 balletjes:
140 gr amandelen
200 gram gedroogde vijgen
rasp van 1 citroen (bio)
200 gram pure chocolade (85% het liefst)

Bereiding:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze bruin zien of lekker gaan ruiken.
Mix ze vervolgens in een keukenmachine fijn. Ik heb ze grof gehouden, ik hou wel van een bite.
Amandel_vijg_balletjes_met_citroen
Amandel_vijg_balletjes_met_citroen2
Mix de vijgen fijn en meng met de amandelen.
Amandel_vijg_balletjes_met_citroen3
Rasp de schil van de citroen en voeg toe.
Mix alles goed door elkaar tot een plakkerige massa.
Rol er met natte handen er balletjes van, en leg op een bord of plank dat in je vriezer past.
Amandel_vijg_balletjes_met_citroen4
Vries een uurtje in.
Smelt de chocolade au-ban-marie.
Dip de balletjes in de chocolade. Doordat ze bevroren zijn zal de chocolade vrijwel direct hard worden.
Vries de balletjes per twee in, zo heb je een verantwoord tussendoortje.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Tekst ingrediënten, mens en gezondheid

Previous Post Next Post

You Might Also Like