Nagerecht, Recepten

Appel blauwe bessen crumble

Appelcrumble3Wat doe je met een overschot aan appels? Appel blauwe bessen crumble maken natuurlijk!
Super easy en heel erg lekker! Deze variant met blauwe bessen en havervlokken is extra lekker door de crunch van de haver. Perfect comfertfood.

Ingrediënten:
5 appels
200 gram blauwe bessen
200 gram volkorenmeel
4 eetlepels havervlokken
1 tl bakpoeder
175 boter
150 gram riersuiker
1 tl vanille extract
1 limoen sap en rasp

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de appels en snij in kleine blokjes. Leg in een ovenschaal.
Doe er de blauwe bessen bij.
Appelcrumble1
Rasp de schil van de limoen, snij in tweeën en pers de vrucht uit boven de appels.
Meng de bloem, bakpoeder, havervlokken en suiker door elkaar.
Snijd de boter in blokjes en meng met het meel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
Appelcrumble2
Verdeel over de appels.
Bak 35 minuten in de oven tot lekker bruin kleurt.
Lekker met een bolletje ijs.

Enjoy!
Appelcrumble4

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like