Recepten, Taarten, Zoetigheden

Appel blauwe bessen taartje

Appel_blauwebes_taartje
Appel en blauwe bes doen het goed in baksels. Dit appel blauwe bessen taartje lijkt een beetje op mijn appel en blauwe bes crumble.
Zelfde vulling alleen verwerkt in een taart. Super lekker!

Ingrediënten:

Vulling:
4 Granny Smith appels
250 gram blauwe bessen
1 eetl. bruine suiker
Rasp van 1 citroen
1 eetl. boter

Deeg:
125 gram boter
125 gram suiker
1 ei
185 gram bloem
1 tl. bakpoeder
1 eetl. melk/soja
1 eetl. rietsuiker
2 eetl. amandelschaafsel
2 eetl. paneermeel

Bereiding:
Schil de appels en snij in dunne plakjes.
Verhit een koekenpan met boter, schep er de bruine suiker, appels en blauwe bessen bij, en bak het geheel 10 minuten met een deksel op de pan. Zorg ervoor dat het niet te nattig is. Laat het mengsel afkoelen.

Meng de boter met suiker en het ei tot een gladde massa. Voeg de bloem en de bakpoeder toe.
Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in tweeën, verpak met plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beboter een springvorm van 24 cm of een ronde ovenschaal.
Rol een lap deeg uit zo groot dat deze in je vorm past. Leg in de vorm en druk goed aan.
Dit is je bodem. Strooi wat paneermeel op de bodem. Zo voorkom je dat de bodem te nattig wordt.
Vul nu met het appelmengsel. Probeer de randen vrij te houden.
Rol het overige deeg uit tot een ronde lap en leg deze over de appels en druk goed aan.
Besmeer met melk. Leg er het amandelschaafsel over heen en verdeel de rietsuiker over de taart.
Bak in 45 minuten bruin en gaar.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Appel_blauwebes_taartje5 Appel_blauwebes_taartje3
Appel_blauwebes_taartje2

Previous Post Next Post

You Might Also Like