Cakes / cupcakes, Recepten, Zoetigheden

Appelcake

Appelcake1
Afgelopen week vierde we de verjaardag van mijn dochter Floortje. Ze wilde graag dat ik appeltaart maakte. Er kamen aardig wat mensen dus besloot ik om verschillende lekkernijen met appel te maken. Zo ook deze appelcake. Dit recept vond ik in het mooie boek Kaneel & Kardemom van Anne Shooter. Het is een bok vol Joodse bak tradities. Erg mooi geïllustreerd en vol met heerlijke recepten. Binnenkort volgt er een review van dit fijne boek. Met wat kleine aanpassingen is dit mijn recept geworden.


Ingrediënten
5 grote appels
2 el citroensap
3 tl kaneel
300 gram rietsuiker
4 eieren
250 ml zonnebloemolie
60 ml sojamelk
60 ml sinaasappelsap
1 el vanille-extract
375 gr bloem
1 el bakpoeder
½ tl zout
boter, om in te vetten


Bereiding
Verwarm de oven voor tot 170 °C. Vet een springvorm van 20 x 8 centimeter of een brownie vorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Verwijder het klokhuis van de appels en schil de appels, snijd de appels daarna in dunne plakjes. Doe de plakjes met het citroensap, de kaneel en 5 eetlepels van de suiker in een kom en schud goed om.

Klop de eieren met de rest van de kristalsuiker in een kom en voeg de zonnebloemolie, de melk, het sinaasappelsap en het vanille-extract toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer door tot een vrij dun beslag.

Nu kun je de laagjes gaan maken. Schenk een kwart van het beslag in de cakevorm en verdeel er een derde van de appels over. Herhaal met de rest van de appels en beslag. Eindig met een laag beslag.

Bak ongeveer 1 ½ uur tot de cake terugveert als je er licht op duwt en iets loskomt van de vorm. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en haal er daarna uit.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Appelcake2

Previous Post Next Post

You Might Also Like