Recepten, Taarten, Zoetigheden

Appelkruimel taart

Appelkruimel taart3
Appeltaart blijft mijn favoriete taart. Appel, kaneel, suiker en roomboter deeg zijn voor mij een gouden combinatie. De geur die in huis hangt tijdens het bakken is hemels. Een geur vol fijne herinneringen aan samen bakken met mijn moeder. Verjaardagen waarbij je vooral vol smart wachtte op dat stukje heerlijke appeltaart mer slagroom. Ik maakte deze keer een appelkruimel taart met volkorenbloem.

Ingrediënten (10-12 personen, gebruik een vorm van 24cm)

200 gram boter
200 gram bruine basterdsuiker
400 gram volkorenmeel
2 tl bakpoeder
1 ei
8 gram vanillesuiker
snufje zout
1,5 kilo zoetzure appels
2 eetlepels custardpoeder
3 tl kaneel
15 gram paneermeel

Bereiding:
Meng boter, het ei, basterdsuiker, volkorenmeel, ,bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen.

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil nu de appels en snij deze in plakjes. Meng met de custardpoeder en het kaneel. Vet de springvorm in en bestuif met bloem.

Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. De paneermeel neemt het vocht van de appels op.
Doe de appels in de vorm.

Het derde deel verkruimel je tussen je handpalmen en strooi je over de appels

Zet de taart in het midden van de oven. Bak in 60 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd.
Snij een flinke punt af, slagroom erbij en smullen maar!
De taart is het allerlekkerst als hij een nachtje in de koelkast gestaan heeft.
Dan zijn alle smaken lekker doorgetrokken.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Appelkruimel taart1 Appelkruimel taart5 Appelkruimel taart2 Appelkruimel taart4

Previous Post Next Post

You Might Also Like