Recepten, Taarten

Appeltaart

Appeltaart_klaar
Appeltaart roept bij mij direct herinneringen op van de tijd dat ik nog thuis woonde. Mijn moeder bakt iedere verjaardag en gelukkig ook wel eens zomaar een appeltaart. De geur die dan in huis hing was bijna magisch.
Ik heb deze traditie zonder problemen overgenomen. 🙂

Ingrediënten (10-12 personen, gebruik een vorm van 24cm)
200 gram boter
200 gram witte basterdsuiker
400 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
8 gram vanillesuiker
snufje zout
1,5 kilo zoetzure appels
2 eetlepels custardpoeder
3 tl kaneel
15 gram paneermeel

Bereiding:
Breek het ei, scheidt het eiwit van het eigeel. Het eiwit gaat in het deeg, het eigeel gebruik je om het deeg mee te bestrijken.
Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, eiwit, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen.
Deeg
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil nu de appels en snij deze in plakjes. Meng met de custardpoeder en het kaneel.
Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
Appels Appels_kom
Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. De paneermeel neemt het vocht van de appels op.
Doe de appels in de vorm.
Deeg_in_vorm Appel_in_vorm

Leg de stroken kruislings  op de appeltaart. Gebruik het eigeel om de stroken in te smeren.
Appeltaart_rauw
Zet de taart in het midden. Bak in 60 minutengaar en goudbruin.
Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd.
Snij een flinke punt af, slagroom erbij en smullen maar!
De taart is het allerlekkerst als hij een nachtje in de koelkast gestaan heeft.
Dan zijn alle smaken lekker doorgetrokken.

Enjoy!
Appeltaart_klaar2 Appeltaart_klaar3

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like