Recepten, Taarten, Zoetigheden

Blauwe bessen kwarktaart

Blauwebessen_kwarktaartje
Kwarktaart is één van mijn favoriete taartjes. Makkelijk te maken en altijd weer een topper op een feestje. Deze versie met blauwe bessen is lekker fris en zalvig. Aanrader dus!

Ingrediënten:
Bodem:
150 gram havermout
6 dadels
1 volle eetlepel kokosolie

Vulling:
200 gram blauwe bessen (liefst vers)
500 gram magere kwark
250 ml slagroom
50 gram rietsuiker
4 blaadjes gelatine

Bovenste laag:
50 gram blauwe bessen
rasp van een sinaasappel
Beetje water

Springvorm van 24 cm.

Bereiding:
Bodem:
Rooster de havermout in een droge koekenpan, laat wat afkoelen in een kom.
Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg toe aan de havermout.
Mix de dadels fijn in een keukenmachine en voeg toe aan de havermout.
Meng alles goed door elkaar.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Voeg de bodem toe en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling:
Leg de gelatine velletjes in een klein laagje warm water zodat ze opgenomen worden door het water.
Mix de blauwe bessen voor de vulling tot een fijn papje. Je kunt ook eventueel een staafmixer gebruiken.
Maak de kwark los in een kom.
Klop de slagroom lobbig en voeg toe aan de kwark. Voeg de blauwe bessen en het gelatine mengsel toe.
Giet in de springvorm. En zet minimaal 3 uur in de koelkast.

Bovenste laag:
Neem een steelpannetje, voeg de blauwe bessen toe en vul met water tot de bessen net onder staan. Kook het, voeg de sinaasappelrasp toe.
Kook de bessen zacht tot ze uitklaar vallen of je ze kunt fijn prakken met een vork.
Maak er een mooie saus van. Vind je de saus te zuur? Voeg dat wat eetlepels suiker toe. Laat de saus volledig afkoelen.

Neem de taart (na minimaal 3 uur) uit de koelkast en giet de saus over de taart.
Laat weer een uurtje in de koelkast staan.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Blauwebessen_kwarktaartje2

Previous Post Next Post

You Might Also Like