Hartige taarten, Recepten

Bloemkooltaart van Yotam Ottolenghi

Bloemkooltaart
Yotam Ottolenghi is een geboren Italiaan opgegroeid in Israël. Hij is gekend om zijn vegetarische gerechten. Hij weet in elk gerecht net dat beetje toe te voegen
waar je zelf nooit aan gedacht had en juist dat beetje maakt het top! Gewoon proberen.
Deze keer alle credits voor manlief, hij maakte deze heerlijke bloemkooltaart.

Ingrediënten voor 4 personen

1  bloemkool (650 gr)
1 rode ui
10 eieren
120 gr bloem
2,5 tl bakpoeder
80 gr oude kaas
2 el sesamzaadjes
0,5 tl rozemarijn
0,5 tl kerriepoeder
Takje basilicum
Peper en zout
Olijfolie (100 ml)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.
Snijd een paar ringen van de rode ui (dit wordt de garnering). Snijd de rest van de ui in stukjes. Hak ook de rozemarijn fijn.
Zet een pannetje op het vuur en verwarm 100 gr olijfolie in de pan. Fruit de ui en de rozemarijn zachtjes en langzaam aan. Laat het afkoelen.
Klop de eieren, de gehakte basilicum en het olijfolie-mengsel door elkaar.
Voeg het bloem, het bakpoeder, de kerrie, een snuf zout en wat zwarte peper bij de eieren. Klopt tot een egale massa.
Rasp de cheddar en meng dit er doorheen.
Voeg nu de bloemkoolroosjes bij de vulling. Roer nog even kort om.
Bekleed een springvorm (24cm) met bakpapier. Vet de randen in met wat boter en plak de sesamzaadjes tegen de rand van de vorm. Giet de vulling in de vorm.
Garneer de bloemkooltaart met de rode uien ringen die je achtergehouden hebt.
Bak de bloemkooltaart in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat de taart ietsje afkoelen en serveer hem dan meteen.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like