Brood, Recepten

Brioche

Brioche1
Een brioche is een zacht, zoet wittebrood, dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt.
Het is zo licht en luchtig, dat het eigenlijk niet echt brood is maar eerder een cake. Brioche kan ook voor allerlei gebak gebruikt worden. De volmaakte brioche is een subtiel evenwicht tussen een vochtig mondgevoel en een volle boterachtige smaak. Het recept verschilt met dat van gewoon brood in het extra gebruik van suiker, eieren en roomboter. Het is vrij lang houdbaar.

Ik ben gek op brioche brood. Heerlijk zacht en zoet van smaak. Lekker met roomboter en jam.
Dit recept vond ik op de site van Laura’s Bakery.


Ingrediënten (voor een 25cm vorm)

250 gram bloem
10 gram gist (gedroogd)
20 gram basterdsuiker
6 gram zout
3 eieren
120 gram boter
1 eidooier met een snufje zout, voor het afstrijken

Bereiding:
Doe doe bloem, gist, suiker, zout en eieren in een kom en kneed met de mixer voor ongeveer 8-10 minuten. Voeg dan de boter toe en kneed tot dit volledig is opgenomen, dit kan ook met de mixer.
Laat het deeg een nacht in de koelkast opstijven in een goed afgedekte kom. Je kunt natuurlijk ook ’s ochtends vroeg het deeg maken en dit ’s avonds afbakken.
De volgende ochtend kneed je het deeg nog even kort goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen, maak hier balletjes van en leg deze in een ingevette bakvorm. Smeer de brioche af met het eidooier waar een snufje zout aan toegevoegd is.
Laat je brioche nu nog zeker 70 minuten narijzen. Bak het brood dan af in 25 minuten op 180 graden.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Brioche2

Previous Post Next Post

You Might Also Like