Lunch, Recepten

Broodje met kruidenspread, rode biet en avocado


Ik ben gek op brood met uitbundig beleg. En dan vooral een combinatie met een spread en groenten. Dit broodje staat deze week als special op het menu bij Proof Bakery.
Heb je geen zin om het nu zelf te maken, dan zou ik daar zeker even naar binnenlopen!

Ingrediënten:

Kruidenspread:
• 1 bakje cottage cheese (200 gram)
• 50 gram verse peterselie, fijn gesneden
• 1 takje rozemarijn, fijn gesneden
• 1 teentje knoflook, geperst

1 gekookte rode biet
1 avocado
peper en zout uit de molen

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de kruidenspread door elkaar en breng op smaak met
zout en peper.
Snijdt de bieten in dunne plakjes. Het liefts met een mandoline.
Snijdt de avocado door midden, in de lengte, en verwijder de pit.
Snij in dunne plakken.

Neem twee dikke plakken vers brood, het liefst van Proof Bakery, 😉
Smeer daar een dikke laag kruidenspread op.
Daarna een laagje rode biet.
En dan de avocado. Een halve per broodje.
Strooi een beetje zout op de avocado en smullen maar!

Eetsmakelijk!

Previous Post

You Might Also Like