Maaltijdsalades, Recepten

Bulgur salade met pesto

Bulgur salade met pesto3
Bulgur, ken je dat? Het is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.

Je kunt het koud of warm eten. De textuur vind ik het meest lijken op gekookte rijst. De smaak is vrij vlak maar daardoor heel goed te gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten. Ik ben fan!

Ingrediënten:
150 gram bulgur
3 eetl pesto met zonnebloempitten
10 pomodori tomaatjes
stuk zachte feta, verkruimeld
paar takjes peterselie
10 zwarte olijven

Bereiding:
Kook de bulgur in 15-20 gaar. Laat goed afkoelen.
Schep in een schaal.
Snijd de tomaatjes in vieren en schep bij de bulgur. Laat er een paar achter te garnering.
Snijd de olijven in plakjes en voeg toe.
Snijd de peterselie fijn en voeg toe.
Schep de pesto erbij en 2/3 van de feta roer alles goed door.
Garneer met de overgebleven tomaatjes en feta.
Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Bulgur salade met pesto2 Bulgur salade met pesto1

Previous Post Next Post

You Might Also Like