Hoofdgerechten, Recepten

Cacciatore van kip en zoete aardappel

cacciatore-kip-pompoen
Tweede kerstdag maakte wij deze heerlijke kipstoof van Jamie Oliver.
Een heerlijk comfort food recept dat we zeker vaker gaan maken.

Ingrediënten:
4 personen
2 plakjes gerookte pancetta
2 takjes verse rozemarijn
2 verse laurierblaadjes
4 tenen knoflook, gepeld, in plakjes
1 ui, gepeld, in 8 partjes
1 prei, in plakjes
zoete aardappel (à 600 g), ongeschild, in stukjes
100 g kastanjechampignons
2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
250 ml chianti of andere rode wijn
4 kippendijen, met bot
8 zwarte olijven (met pit)
200 g volkorenbrood, met zaadjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Zet een ovenbestendige braadpan op matig vuur. Hak de plakjes pancetta fijn, ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze fijn en doe ze met 1 eetlepel olie en de laurierblaadjes in de pan. Roer 2 minuten, voeg de plakjes knoflook, de ui en prei toe, en laat het geheel onder af en toe
roeren 10 minuten op het vuur staan.

Snijd ondertussen de pompoen of aardappels en de champignons.

Verwijder het vel en leg de kippendijen in de pan. Schenk de wijn erbij, laat even inkoken, voeg dan de tomaten toe en breek ze stuk. Vul de blikjes voor de helft met water, beweeg ze heen en weer, giet het water in de pan en roer goed.

Ontdoe de olijven van hun pit en gooi ze bij de stoof. Breng aan de kook, zet de pan in de oven en laat de cacciatore 1 uur stoven tot hij dik is, de stukjes pompoen of zoete aardappel zacht zijn en de kip van het bot valt. Breng op smaak met zout en peper en serveer met brood om het heerlijke vocht op te deppen.

Enjoy!

cacciatore-kip-pompoen-olijven

Foto:Jamie Magazine

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like