Cakes / cupcakes, Recepten

Cake taart met rozijnen en kokos

Caketaart2
Deze lekkere cake taart met rozijnen en kokos is één van de favorieten bij ons thuis.
De smaak doet wat denken aan ontbijtkoek. Erg makkelijk te maken en lukt altijd.

Ingrediënten:
100 gram rozijnen
200 gram boter
175 gram licht bruine basterdsuiker
50 gram geraspte kokos
2 eieren
2 el. keukenstroop
200 gram zelfrijzend bakmeel

Springvorm van 24 cm.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de rozijnen tien minuten wellen in heet water, zodat ze wat zachter worden.
Smelt de boter in een pannetje.
Vet een springvorm in met boter. Leg eventueel bakpapier op de bodem.
Klop de eieren los in een grote kom. Voeg de basterd suiker toe. Roer door.
Voeg het meel, kokos, boter en keukenstroop toe. Meng het geheel goed door.
Giet de rozijnen af en voeg toe. Roer nog eens goed door.
Schep het mengsel in de springvorm.
Caketaart4

Bak 45 – 55 minuten in de oven tot de taart donker bruin kleurt.
Test met een saté prikker of de taart gaar is, komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar.

Strooi er wat poedersuiker over.

Enjoy!

Caketaart3 Caketaart

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like