Cakes / cupcakes, Recepten

Citroencake

citroencake
Cake blijft één van mijn favoriete baksels. Het is snel en makkelijk te maken en het smaak meestal heerlijk. Je kunt makkelijk variëren met een cake. Voeg bijvoorbeeld eens likeur toe aan je beslag, of één van de heerlijke koffiesiropen van Monin. Het geeft je cake direct een heel andere smaak. Ik gebruik graag hazelnoot, karamel of amandel. Echt het proberen waard.
Deze keer koos ik voor een citroencake. Lekker fris.

Ingrediënten:
300 gram speltmeel
300 gram kristalsuiker
300 gram boter
4 eieren
rasp van 2 citroenen
Tulbandvorm

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Mix de boter met het suiker tot een zacht geheel.
Voeg het speltmeel, citroenrasp en de eieren toe.
Mix alles minimaal 10 minuten tot een luchtig beslag.
Vet je vorm goed in met boter en bestuif daarna met bloem.
Zo voorkom je dat de cake niet makkelijk uit je vorm komt.
Bak de de cake in 60 minuten bruin en gaar.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
citroencake2

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply