Hoofdgerechten, Recepten

Champuru met zalm

Champuru
Champuru wat is dat? De werkelijke betekenis van champuru is ‘mix’. Een mix van gerechten, die verwijst naar de mix van verschillende culturen zoals de Japanse, Chinese, Zuid-Aziatische en Noord-Amerikaanse. En net als het verschil in manieren van denken, heeft elke persoon zijn eigen speciale champuru-recept. Een champuru wordt meestal genoemd naar het hoofdingrediënt en er bestaan ontzettend veel variaties.

In mijn champuru zit courgette, wortel, shiitake, taugé, tofu en zalm.
En lekker dat het is.

Ingrediënten:
2 zalmfilets met huid
150 gram tofu (ik gebruikte gekruide tofu met basilicum)
1 courgette
1 rode ui
1 teen knoflook
150 gram wortels
100 gram shiitake
2 el ketjap manis
Zout en peper

Bereiding:
Marineer de zalmfilets met de ketjap manis en wat zwarte peper.
Laat het liefst een middag marineren. Tip: doe het in de ochtend voor je naar je werk gaat.
Zo gepiept. En super lekker.

Snijd de courgette in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadlijsten met een lepel.
Snijd de courgette daarna in halve ringen. Bewaar gerust de zaadlijsten, snijd de fijn en voeg later toe bij de groenten.
Snijd de wortels en de shiitake in reepjes.

Snipper  de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Verhit een wok, voeg de olijfolie toe en bak de ui aan. Voeg de shiitake toe. Voeg na 3 minuten de knoflook, courgette en wortel toe.
Verhit ondertussen een grillpan. Bak daarop de zalm in ongeveer 5 minuten per kant gaar.
Verhit eerst de huid zijde, laat 5 minuten liggen zonder te bewegen. Dan is de huid lekker knapperig en heeft deze een mooie grillstreep.
Snijd de tofu in blokjes en bak in een koekenpan met wat olijfolie knapperig.
Wok de groenten nog een minuut of 5 a 10. Voeg als laatste de taugé toe.
Schep de groenten op een bord, leg de tofu en de zalm erbij.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk

Champuru2

Previous Post Next Post

You Might Also Like