Recepten, Taarten, Zoetigheden

Cheesecake met sinaasappelsaus

Cheesecake
Cheesecake komt oorspronkelijk uit Amerika. Meestal word er roomkaas gebruikt. Dat vind ik vrij vettig en zwaar op de maag. Daarom deze variant met kwark en Griekse yoghurt. Lichter en frisser van smaak. En extra lekker met de sinaasappelsaus.

Ingrediënten:
150 gr volkorenkoekjes
50 gr walnoten
80 gr gesmolten boter
plus extra om in te vetten
500 gram magere kwark
350 gram magere griekse yoghurt
150 gr rietsuiker
1 tl vanille-extract
rasp van 1 sinaasappel
rasp van 1 citroen
2 el bloem
4 eieren, gesplitst

Sinaasappelsaus:
Partjes van 1 sinaasappel
Sap van 2 sinaasappels
1 tl kardemom
1 tl kaneel
1 eetl rietsuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Maal de koekjes en de walnoten fijn in een keukenmachine. Meng met de gesmolten boter.
Schep in de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Klop in een kom de kwark met de Griekse yoghurt, de rietsuiker, het vanille-extract, de bloem en de eidooiers tot een glad beslag.

Klopt de eiwitten in een andere kom tot licht stijve pieken. Spatel door het kwarkmengsel.

Schenk over de koekbodem en bak 1 uur to de randen stevig aanvoelen en het midden nog wat zacht is.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng het aan de kook.
Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Laat afkoelen. Serveer bij de cheesecake.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.
Cheesecake

Geïnspireerd door: Kaneel & Kardemom

Previous Post Next Post

You Might Also Like