Kleine zoetigheden, Recepten, Zoetigheden

Chocolade kokos snack

Chocolade_kokos_snack
Chocolade en kokos zijn wat mij betreft een gouden combinatie.
En doe daar dan nog eens dadels en noten bij, Hemels!

Ingrediënten:
100 gram ongezouten pinda’s
100 gram rauwe cashewnoten
10 medjouldadels
4 eetlepels kokosolie
140 gram kokosrasp
2 eetlepels honing
225 gram pure chocolade
Kleine rechthoekige ovenschaal of ronde vorm van 20 cm doorsnede

Bereiding:

Laag 1
Smelt de kokosolie op een zacht vuurtje.
Mix de dadels met de noten tot een fijne puree in een keukenmachine.
Je kunt het ook wat grover houden. Zorg er dan wel voor dat je het geheel extra goed aandrukt in de vorm. Anders zou het uit elkaar kunnen vallen als je er stukjes van snijd.
Voeg twee eetlepels kokosolie toe.
Vet de vorm in of bekleed met bakpapier.
Druk de noten del laag nu goed in de vorm.

Laag 2
Meng de kokos met de honing en de overgebleven kokosolie.
Meng het geheel goed en druk stevig aan bovenop laag 1.

Laag 3
Smelt de chocolade au-ban-marie. En giet bovenop de kokoslaag.
Zet de vorm een uurtje in de vriezer voordat je er blokjes van snijd.

Bewaar de blokjes in een luchtdichte trommel in de koelkast.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like