Recepten, Zoetigheden

Chocolade noten koekjes

Choclade_noten_koekjes
Wat moet eens mens toch zonder chocolade en noten.
Ik ben erg dol op deze combinatie. En helemaal als er ook nog dadels aan toegevoegd zijn. Perfect crunchy koekje met een knapperig chocolade laagje.

Ingrediënten:
8 medjoul dadels of 16 verse (Yogi & Yousef)
2 eetlepels havermout
2 eetlepels kokosrasp
150 gram noten (pecan, cashew, walnoot)
1 theelepel kaneel
200 gram pure chocolade liefst 85%

Bereiding:
Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze lekker gaan ruiken en bruin zien. Mix de noten daarna grof in een keukenmachine of snijd met een mes. Mix de dadels fijn met een keukenmachine of snijd zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade, tot een stevige massa. Maak nu balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede en druk plat tot een koekje. Je kunt ongeveer 12 koekjes maken. Leg de koekjes minimaal 30 minuten in de vriezer.
Chocolade_noten_koekjes2
Smelt de chocolade au ban marie. Om het laagje extra knapperig te krijgen smelt je de helft van de chocolade en voeg daarna, van het vuur af, de rest van de chocolade toe en meng goed door elkaar tot een chocolade massa.
Neem met een vork een koekje en doop in de chocolade. Doordat de koekjes bevroren zijn zal de chocolade vrijwel direct stollen.
Chocolade_noten_koekjes3

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Inspiratie: The Green Happiness

Previous Post Next Post

You Might Also Like