Lunch, Maaltijdsalades, Recepten

Couscous salade met sinaasappel

Couscous salade met sinaasappel2
Ik vind couscous een fijne basis voor een lekkere salade die vult. Omdat couscous zelf weinig smaak bevat kun je er alle kanten mee op. Zoet, hartig, zuur en zout. Perfect dus.
Ik maakte deze zoete salade met sinaasappel. Toch ook fris door de citroen en granaatappel en beetje hartig door de kruiden. Perfect voor een zonnige dag. Al zou ik deze salade het hele jaar door kunnen eten.

Ingrediënten voor 2-3 personen:
150 gram couscous
6 sinaasappels
1 citroen
Bosje munt
Bosje peterselie
Bosje koriander
1 granaatappel
Goede kwaliteit extra virgine olijfolie

Bereiding:
Kook water voor de couscous. Verhouding: 1 kopje couscous op 2 kopjes water.
Kook de couscous in vier minuten gaar. Kijk op de verpakking, soms verschillen deze tijden.
Laat de couscous met de deksel op de pan staan.

Pers 2 sinaasappels. Snijd van de overige sinaasappels de partjes los uit de sinaasappel.
Hoe je dat doet zie je hier

Schep de couscous in een schaal en maak los met een vork.
Meng het sinaasappelsap en een flinke scheut olijfolie door de couscous en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Snijd de kruiden fijn. En meng door de couscous.

Snijd de granaatappel in tweeën. Leg de open kant van een helft met de pitjes kant op je hand en sla er met een pollepel flink op. De pitjes vallen er dan uit. Doe dat ook met de andere helft.

Schep een gedeelte van de sinaasappel partjes en de granaatappelpitjes door de couscous.
Rasp de schil van de citroen en schep door de salade.
Schep goed door en proef of het op smaak is.

Garneer met de overige sinaasappel partjes en granaatappelpitjes.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Couscous salade met sinaasappel

Previous Post Next Post

You Might Also Like