Recepten, Smeersels / sauzen

Dip van ricotta met geroosterde noten

dip-van-ricotta-en-geroosterde-noten
Vultip2:
Ricotta is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zacht zoete smaak. Ricotta bevat een laag zout- en vetgehalte. Ricotta betekent ‘opnieuw gekookt’. De naam verwijst naar de methode waarop ricotta gemaakt is: het wordt gemaakt van de wei die overblijft nadat deze is gescheiden van de wrongel. Het is eigenlijk dus geen kaas maar een bijproduct ervan.

Deze dip is vooral lekker met een krokant chipje als Bugles Nacho Cheese. Of een andere kaasachtig krokantje.

Ingrediënten:
Bugles Nacho Cheese
1 eetl Amandelen
1 eetl Pecan noten
3 eetl ricotta
1 tl paprikapoeder pittig
Scheutje koolzaadolie

Bereiding:
Rooster de noten in een koekenpan.
Als de noten bruin beginnen te worden voeg dan de paprikapoeder en koolzaadolie toe.
Rooster nog een 2 minuten op zacht vuur bruin.
Hak de noten met de hand in stukjes.
Schep de ricotta in een bakje en maak los. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de noten toe en roer door elkaar. Desgewenst voeg je nog wat extra zout of peper toe.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like