Over eten..., Over mij

Doe jij wat je echt leuk vindt?

il-sogno-zuylestein4
Ik ben al ruim tien jaar werkzaam als vormgever in het grafische vak. Ooit koos ik daarvoor en wist zeker dat het bij mij paste. De studie was leuk en het ging voorspoedig. Leuke stages gehad en daarbij ook de bevestiging dat dit was wat ik wilde. Nu ruim 15 jaar verder weet ik zeker dat de passie weg is.
Mijn interesse is weg en daardoor ook de motivatie om mooie dingen te maken. En dan met name voor een werkgever. Privé maak ik met veel plezier nog creatieve uitingen.

Toen in september mijn baan stopte wist ik zeker dat ik een carrièreswitch moest maken om weer gelukkig te zijn in mijn werk. Ik was al ruim anderhalf jaar bezig met mijn foodblog waar ik veel voldoening uithaal. Ik wist ook zeker dat het met eten te maken moest hebben. Maar hoe pak je dat aan?
Geen enkele horeca ervaring, geen opleiding maar wel veel passie voor koken en alles wat met eten te maken heeft. Zou dat genoeg kunnen zijn?
Na een inspirerend gesprek met Lisette van The Blueberry in Amersfoort, waar ik een open sollicitatie heen stuurde, wist ik zeker dat ik het ook kon. Gewoon doen was de boodschap.

Diep van binnen weet je dat natuurlijk ook. Als je iets wilt bereiken moet je er voor gaan.
Ook als het eng is. Buiten je comfort zone. En ben je vol onzekerheden. Kun je het wel, ben je geschikt. Angst houdt mensen vaak tegen om een andere weg in te slaan. Mij ook. En daar wilde ik vanaf. Ik wilde mijn leven niet laten leiden door angst. Want dat houd me tegen om echt te doen waar mijn hart ligt.

Ik had her en der wat open sollicitaties gestuurd naar leuke horeca gelegenheden en zocht ondertussen uit welke workshops en korte opleidingen ik wilde gaan volgen om verder te komen in de horeca.
Als eerste is het handig om echt koffie te kunnen maken als je in de horeca werkt. In december staat er een Barista workshop in de agenda. En ik wilde altijd al meer weten van brood, de grondstoffen en hoe je nou echt een heerlijk brood bakt. In januari ga ik een korte introductie opleiding Boulangerie volgen bij The Bakery Institute. Heel veel zin in.

Ondertussen had ik ook een sollicitatie gestuurd naar Il Sogno in Leersum. Een authentiek Italiaans restaurant gevestigd op Landgoed Zuylestein in een portierswoning dat bestaat uit twee gedeelten.
In de woning zelf is ruimte voor 30 mensen om te eten en daar staat de bar met heerlijke Italiaanse lekkernijen en goede koffie. Daar vind je ook een gedeelte met wat items die ook verkocht worden in de winkel (Il Sogno, Amerongen). In het bijgebouw is een open keuken met pizzaoven en ruimte voor 20 mensen om te eten. De sfeer is daar ambachtelijk en het ruikt er altijd heerlijk.
Door de open keuken kun je als gast contact maken met de koks en direct vragen stellen over de gerechten.

En wat nou zo leuk is, ik sta daar vier dagen per week te koken! Het eerste gesprek met Carolien en Jorg, de eigenaren, was erg fijn en inspirerend. En besloten we een samenwerking aan te gaan. Vier dagen per week sta ik overdag te koken. En verzorg ik de lunch shift. Samen met een team enthousiaste jongen mensen maken we er iets moois en lekkers van. Ik ben helemaal happy!

Laat je niet tegenhouden door angst maar stap uit je comfort zone en volg je hart. Echt, gewoon doen!

Liefs Ellen
il-sogno-zuylestein il-sogno-zuylestein2 il-sogno-zuylestein3

Previous Post Next Post

You Might Also Like