Over eten...

Een jaar later….


Vorige jaar november schreef ik over mijn carrière switch.
Van grafisch ontwerper ging ik mijn passie achterna, koken!
Hoe is het om van een kantoorbaan naar een Horeca baan te gaan?Hieronder ga ik het je allemaal vertellen.

Een carrière switch maken is geen gemakkelijke stap. Meestal begint het bij onvrede met het werk dat je op dat moment doet. Je suddert een tijdje door, je weet dat je iets anders wilt maar maak je ook die stap?
Bij mij was het al een tijdje duidelijk dat mijn hart ligt bij koken en bezig zijn met eten. Daarom startte ik destijds dit blog. Hierin kon ik mijn liefde voor eten kwijt, en het delen daarvan maakte het extra leuk.
Het bleek niet gelukzalig te zijn omdat ik nog steeds die kantoorbaan had.
Toen die baan stopte wist ik ook zeker, dit is het moment, nu moet ik het doen! En dat deed ik.

Binnen twee maanden starte ik met het werk als kok bij Il Sogno in Leersum, in een kleine open keuken waarbij je direct contact met de gasten hebt. Dat was natuurlijk al even wennen, want je krijgt veel bekijks tijdens het werk dat je doet. In het begin moest ik echt mijn plek nog vinden en mijn kunnen erkennen. Ik heb mezelf ook die tijd gegeven om te ontdekken waar mijn sterke kanten liggen in het koken en bedenken van nieuwe gerechten. Ook het zelfvertrouwen had tijd nodig. Kan ik dit wel, is dit de juiste keuze geweest, kan ik de verwachtingen wel waar maken?

Nu ik een jaar verder ben kan ik voor 100% zeggen dat dit zeker de juiste keuze geweest is. Dat ik een leuker mens geworden ben door van mijn passie ook mijn beroep te maken. Dat ik het gedurfd heb. Om zonder opleiding, puur uit liefde voor eten bereiden de stap genomen heb. En zo zou je eigenlijk vele stappen in je leven moeten maken. Waarschijnlijk ga je tijdens dat proces ook best een keer onderuit. Maar is dat zo erg? Sta weer op en ga verder en leer ervan.
Ik heb geleerd dat als ik echt iets wil, ik het ook kan.
Uiteraard ben ik tijdens het afgelopen jaar ook onderuit gegaan, teleurgesteld en boos geweest, maar zo is het leven als je werkt met mensen. Maar wat heb ik veel plezier in het mogen koken voor gasten, hun smakelijke gezicht te zien omdat ze zo genieten, heb ik geschaterd met mijn lieve collega’s en ga zo maar door. Ik had het voor geen goud willen missen. Ik hoop dat het komende jaar nog beter zal worden.
Mijn conclusie: volg je hart! Ga ervoor! Alleen jij kunt je leven creëren zoals je het zou willen. Probeer het. Ga onderuit. Maar alsjeblieft geef jezelf die kans.

Liefs Ellen

Previous Post Next Post

You Might Also Like