Gezonde snacks, Recepten, Zoetigheden

Energy snacks met vijgen

Energy snacks met vijgen
De vijg is de vrucht van de vijgenboom (Ficus carica). De vrucht is van oorsprong vrij droog en zoet van smaak, maar wordt in Nederland en België voornamelijk gekonfijt gegeten. Verse vijgen zijn tegenwoordig ook steeds meer in supermarkten, groentewinkels en op markten verkrijgbaar.

Vijgen worden voornamelijk rauw of gekonfijt (geconserveerd in suiker) gegeten. De vruchten kunnen ook tot jam verwerkt worden. Verse vijgen kunnen zowel gepeld als in hun geheel gegeten worden.

Vijgen hebben een enigszins laxerende werking, hebben een hoge voedingswaarde en bevatten slechts 40 kcal (als ze rauw worden gegeten). (wikipedia).

Wat mij betreft perfect voor een tussendoortje. Laag in calorieën, zoet van zichzelf en een beetje plakkerig wat weer handig te verwerken is in deze snack.

Ingrediënten:
250 gram vijgen
100 gram pecan noten
100 gram cashewnoten
1 tl. kaneel
150 gram pure chocolade 85%
4 eetl. kokosolie

Bereiding:
Mix de noten samen met 2 eet. kokosolie in een keukenmachine fijn.
Vet een brownievorm in, of gebruik kleine vormpjes.
Schep het noten mengsel in de vorm en druk stevig aan.

Snijd het harde stukje van de vijgen af en mix samen met de kaneel tot een fijne massa. Schep het mengsel op de notenlaag.
Zet de vorm/vormpjes in de vriezer.
Laat een uurtje vriezen.

Smelt de chocolade au-ban-marie.
Haal de vorm uit de vriezer en schenk de chocolade in de vorm.
Doordat de vorm uit de vriezer komt zal de chocolade vrijwel direct hard worden.
Zet nog een half uurtje in de vriezer.
Daarna kun je er mooie stukken van snijden.

Vries de stukjes los in, zo heb je steeds een lekker tussendoortje die je mee kunt nemen. Vanuit de vriezer zijn deze heerlijke energy snacks met vijgen in 15 minuten te eten.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like