Lunch, Recepten, Snacks, Tapas / Bijgerechten

Flammkuchen

flammkuchen
Flammkuchen of wel Tarte flambeé is een specialiteit uit Elzas (Frankrijk).
De tarte flambée heeft een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, en oorspronkelijk met uien en reepjes spek is belegd.
Ik at dit lekkere gerecht voor het eerst op Love for Life beurs. Toen belegd met zalm en prei. Erg lekker. Ik had nog wat restjes groente en belegde daar mijn flammkuchen mee.

Ingrediënten:
300 gram bloem
7 gr gist
Snuf zout
180 ml warm water
2 el olijfolie

Plakjes chorizo
1 bol buffel mozzarella
1 puntpaprika
5 grote kastanje champignons
1 rode ui
125 ml crème fraîche
1 rode peper, in ringen
Zongedroogde tomaatjes

Bereiding:
Neem een mengkom, leg het gist op de bodem.
Zeef de bloem en schep op het gist.
Voeg zout toe.
Maak een kuiltje in de bloem en voeg water en olijfolie toe.
Kneden het deeg minimaal 10 minuten in een machine of met de hand tot een elastisch deeg.
Vorm er een bol van en leg in een ingevette kom.
Bedek met huishoudfolie en laat een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de champignons in plakjes en de uien in ringen.
Verhit een koekenpan en bak de ui en champignon in wat olijfolie in 5 minuten bruin.
Snijd de punt paprika in plakjes.

Neem het deeg en verdeel in tweeën. Rol uit, op een stuk bakpapier, tot twee ovalen bodems.
Van ongeveer een halve cm dik.
Verdeel de crème fraîche over de bodems.
Beleg met de champignons en ui, de paprika en de chorizo.
Bak in 15-25 minuten bruin en gaar.
De bodems worden niet bruin, wel knapperig aan de randen.
Verdeel de mozzarella, rode peper en zongedroogde tomaatjes over de flammkuchen als deze uit de oven komt.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.
flammkuchen2

Previous Post Next Post

You Might Also Like