Brood, Recepten

Focaccia met olijven

Focaccia_met_olijven2
Bij het zien van een focaccia waan ik me direct in Italië. Als we daar op vakantie zijn halen we iedere ochtend een vers stuk van dit heerlijke brood. Een focaccia is een platbrood dat goed als sandwich gegeten kan worden. Wij aten het bij een kop soep.
Met wat roomboter en peper cervelaatworst, heerlijk!

Ingrediënten:
250 gram bloem
250 gram volkorenmeel
Snuf zout
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
350 ml warm water
90 ml olijfolie + 3 eetl. extra
125 gram olijven
1 tl. grof zeezout

Bereiding:
Neem een grote kom, gooi het gist in de kom, daarbij de bloem, volkorenbloem, snuf zout, olijfolie en warm water.
Kneed het deeg nu 10 minuten goed door totdat je een elastisch deeg krijgt.
Vet een schone kom in en leg het deeg erin. Dek af met plasticfolie.
Laat het anderhalf uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nog een minuutje goed door.
Rol het deeg uit tot een ovale plak ter grootte van je bakplaat.
Leg het deeg op een bakpapier beklede bakplaat.
Druk kuiltjes in het deeg, zo om de 3 cm. Verdeel de olijven erover.
Besmeer met wat olijfolie en strooi er zeezout over.
Focaccia_met_olijven3
Laat het deeg nog een half uurtje rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood in 30minuten bruin en gaar.
Haal het brood uit de oven. Smeer in met wat olijfolie en leg er een schone theedoek over.
Zo wordt de korst weer lekker zacht, wil je dat niet dan gewoon zo laten.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Focaccia_met_olijven

Previous Post Next Post

You Might Also Like