Over eten..., Recepten

Foodtour Amersfoort

Dara1

Uitgenodigd door Krista van Stoer & Smaak heb ik een bijzondere foodtour mogen beleven.
Stoer & Smaak organiseerde deze tour samen met Stichting City Marketing Amersfoort.
Als foodblogger maak je mij niet gelukkiger met zo’n uitnodiging, wat een feestje!

Dara mocht aftrappen. Een wereld restaurant aan de Eem gevestigd in een prachtig pand.
Afwisselende gerechten bereid met (h)eerlijke lokale producten.
Ook het verrassende interieur van Nederlandse topontwerpers en designlabels maakt het plaatje compleet. Dara kiest voor producten uit de streek en laat dit ook terugkomen in het interieur.
Dara2

De tour ging verder naar De Veereniging in de Nieuwe Stad. Het eten is lekker, gezond en iedere dag weer anders.
Duurzaamheid vinden ze belangrijk. Hun producten komen via het Voedselcollectief
Amersfoort rechtstreeks bij regionale telers vandaan. Onnodig eten weggooien doen ze liever niet. Een keertje extra opscheppen kan altijd. Een juiste instelling wat mij betreft. En een een prachtige plek om te zijn. Stoer, rauw en gezellig.

DeVereeniging1 DeVereeniging2 DeVereeniging3

Als derde gingen we naar Het Lokaal. Deze toffe locatie is verdeeld in twee lokalen.
Het verslokaal waar je heerlijke producten kunt kopen zoals: kaas, vlees, producten van De Vegetarische Slager, chocolade van Dr. Chocolate, brood van Elsenburg Broodmaker, koffiebonen van Boot Branderij uit Baarn (die ter plekke bonen voor je brand) en nog veel meer!
Daarnaast zit het Proeflokaal, daar zijn al deze heerlijkheden verwerkt in mooie gerechten.
Je merkt aan alles dat er passie en liefde achter zit.
Dat proef en zie je. Ontstaan door een crowfund actie ben ik fan van dit mooie initiatief!
HetLokaal1 HetLokaal2 HetLokaal4 HetLokaal5

We vervolgde onze culinaire reis naar restaurant Hoog Vuur. Wat een pracht plek is dat!
Het interieur is stunning. Ik voel me gelijk thuis tussen al het prachtigs. En dan is het eten nog niet eens gepresenteerd. Een fijne binnenkomer noem ik dat.
De plek is gevestigd in De Nieuwe Stad. Deze “stad” is gevestigd in en om het terrein van de voormalige Prodent fabriek, waar vroeger tandpasta gemaakt werd.
Deze plek is nu gevuld met creatieve ondernemers. Waaronder Letterpers (een drukkerij met nog oude drukpersen), Mechaniker (fietsen) en nog veel meer leuke bewoners. Neem eens een kijkje.
Hoogvuur7 Hoogvuur6 Hoogvuur5 Hoogvuur3 Hoogvuur2 Hoogvuur1

Daarna deden we De Saffraan aan. Dit sterren restaurant is gevestigd op een prachtige boot die aan de Eem ligt. Op het dek kun je heerlijk dineren. Als je het trapje naar beneden neemt kom je in een sfeervolle ruimte waar je ook kunt genieten van de vele heerlijkheden die bij De Saffraan geserveerd worden. Genieten in style en luxe.
Desaffraan3 Desaffraan2 Desaffraan1

De reis vervolgde naar Zandfoort aan de Eem. Deze plek is al jaren mijn favoriet. Ik ben er zelfs getrouwd! Deze plek is letterlijk een strand in de stad. Strandstoelen, picknicktafels en balken vormen het decor buiten, waar je kunt relaxen en genieten van lekker eten en drinken.
Binnen ademt de sfeer wat meer Oosters met een knipoog naar de Sixties.
Voor mij een plek waar ik met de kinderen fijn zandkastelen kan bouwen en tegelijkertijd kan genieten van de relaxte sfeer, lekkere koffie en goed eten. Ook heel fijn als je op een zomeravond daar neerstrijkt met vuurkorven, wijn en hapjes. Ik hou van deze plek.
ZandfoortAanDeEem6 ZandfoortAanDeEem5 ZandfoortAanDeEem4 ZandfoortAanDeEem3 ZandfoortAanDeEem2 ZandfoortAanDeEem1

Vanuit daar liepen we door het mooie Amersfoort naar het voormalig klooster Mariënhof.
Dit mooie monumentale pand is perfect om deze fijne dag mee af te sluiten.
Sinds kort zit hier wijnbar Zuster Margaux gevestigd. De wijnen komen allemaal met een verhaal, de hapjes zijn heerlijk en tevens van lokale leveranciers. Een fijne plek om te genieten.
ZusterMargaux3 ZusterMargaux1 ZusterMargaux4

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Amersfoort een stad met vele gezichten. De pleinen Hof en Lievevrouw zijn voor vele al bekend vanwege de diverse horeca. Maar zoek je nog meer sfeer en passie loop dan naar het Eem gebied. Daar kun je met gemak een dagje rondhangen en genieten van alle culinaire verassingen die Amersfoort te bieden heeft. Ik hou van mijn stad!

Lieve groet Ellen

Previous Post Next Post

You Might Also Like