Ontbijt, Recepten

Fruit taartje

Fruit_taartje2
Zoals ik al eerder vertelde, volg ik het boek van The Green Happiness, de zomer editie. Dames Tessa en Merel hebben al heel wat dames op weg die geheel veganistisch eten. Met de hoop dat er vele hun levensstijl veranderen en minder plantaardige producten gaan eten. Ik merk dat mijn lijf het wel fijn vind dat ik nu minder plantaardige producten eet. Al at ik er al niet zo gek veel van. Maximaal 3 keer per week vlees /kip. Af en toe yoghurt of kwark. Kaas, dat dan weer wel. Maar niet dagelijks. Nu ik alles niet eet, mis ik het eigenlijk niet zo.
Goed voor je lijf en ook erg goed voor het milieu.
Wist je dat de veeteelt, lees onze grazende koeien, nummer 1 broeikasgas vervuilers zijn? Niet alleen de koeien zelf maar ook het verwerken/vervoeren van het vlees geeft veel vervuiling. Kijk eens de film Cowspiracy.
Ik vond het een echte eye-opener.

Terug naar dit lekkere fruit taartje. Dit ontbijt taartje stond in het boek van de TGH meiden. Na wat aanpassingen is dit mijn versie geworden. Echt heerlijk. Het vult goed zodat het een fijne basis is om je dag mee te starten.

Ingrediënten voor 2 fruit taartjes:
200 gram havermout
100 gram medjoul dadels
2 eetl lijnzaad
100 ml amandelmelk
6 scheppen kokosyoghurt van Abbot Kinney’s

Topping:
8 aardbeien
1 peer
4 pruimen

Bereiding:
Ontpit de dadels. Leg ze in een keukenmachine.
Voeg de havermout, lijnzaad en het amandelmelk toe en mix het geheel tot een dikke plakkerige mengsel.
Verdeel in tweeën en maak twee bakjes van het mengsel.
Vries 15 minuten in om het iets op te laten stijven.

Snijd het fruit in stukjes.
Haal de bakjes uit de vriezer.
Schep 3 eetlepels kokosyoghurt in ieder bakje.
Schep het fruit op de kokosyoghurt.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Fruit_taartje1

Previous Post Next Post

You Might Also Like