Recepten, Tapas / Bijgerechten

Gegrilde halloumi

Halloumi
Wat is halloumi?

Halloumi is een traditionele Cypriotische geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen- geitenmelk. Soms wordt er tevens koeienmelk bijgevoegd. De kenmerkende rubberachtige consistentie ontstaat doordat de kaasmassa in wei wordt verhit, zodat deze eiwitten afscheidt. De kaas wordt gezouten en vers gegeten, of in gezouten wei verpakt.

Omdat halloumi een hoog eiwitgehalte heeft, kan deze kaas worden gegrild of in olijfolie worden gebraden, waarbij hij niet smelt maar een krokant korstje krijgt (bron Wikipedia).

Ik had halloumi nog niet eerder gegeten. maar was wel erg benieuwd naar deze kaas. Ik kon alleen een verpakte variant vinden en geen verse.
Ik verwacht dat daar veel verschil in zit.
De verpakte variant is denk ik wat meer rubberachtig dan de verse.
Deze verpakte variant smaakte vrij zoutig maar door de grilsmaak toch erg lekker in mijn salade.
De verse variant ga ik zeker nog eens proberen.

Ingrediënten:
250 gram halloumi.
Een grillpan

Bereiding:
Snijd de halloumi in plakken van een paar mm dik.
Verwarm een grillpan, besmeer deze met een beetje olijfolie.
Bak de plakken per  kant 2-3 minuten bruin.

Lekker bij een salade.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like