Recepten, Soepen

Geroosterde paprikasoep

geroosterde-paprikasoep1
Koken voor kinderen blijft een uitdaging. Mijn kinderen lusten eigenlijk best veel maar merk soms dat ze niet altijd in zijn voor “moeilijke” gerechten. Ze zien graag wat het is dat er op hun bord ligt.
Soep is daarom een topper. Het is soep dat is duidelijk en wat erin zit zie je niet. Perfect dus.
Deze paprikasoep is lekker zoet en kruidig. Ik kwam het tegen in de Allerhande special voor kids. Lekker met een vers broodje en kruidenboter. Hierbij mijn variant.

Ingrediënten:
4 punt paprika’s
1 courgette
2 winterpenen
1 rode ui
1 teen knoflook
2 kippenbouillon blokjes
1 blikje cocktailworstjes
1 liter water
Groentenchips

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de puntpaprika’s in een ingevette braadslede, of bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten in de oven. Na 15 minuten omkeren.
Direct uit de oven in een plasticzak leggen, dicht knopen en 5 minuten laten afkoelen.
Door de stoom gaat het velletje los zitten en haar je deze gemakkelijk van de paprika.
Haal het velletje en de zaadjes uit die paprika. Snijd de paprika in stukjes.
Snijd de ui in stukjes en bak in en soeppan met wat olijfolie 5 minuten bruin.
Snijd ondertussen de courgette, knoflook en winterpeen in stukjes.
Voeg toe aan de ui.
Voeg na 5 minuten de kippenbouillon, paprika en het water toe.
Breng aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur doorkoken.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Laat de cocktail worstjes uitlekken en voeg toe aan de soep.
Verwarm nog 3 minuten mee.
Schep wat soep in een kop en garneer met wat groentenchips.

Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like