Hoofdgerechten, Recepten

Gevulde bol courgette


Je zult wel denken, waar is Ellen gebleven. Nou, ik ben er weer!
Inmiddels aan de slag bij Proof Bakery in Amersfoort. Een heel gezellig bakkerscafé waar je vers gebakken brood met desem kunt kopen,  viennoiserie zoals croissant en pain de chocolate, patisserie zoals cheesecake, carrotcake, taartjes met sloffen bodem en de heerlijkste toppings en nog veel meer. En dat iedere dag vers gebakken door onze bakkers en patissiers. En hoe fantastisch is het dat ik daartussenin mijn werkplekje heb om met dat lekkere brood de lekkerste toppings te mogen maken met daarnaast soepen, salades en veel ander specials.
Zoek je nog een leuk plekje om heerlijke koffie te drinken met een taartje of een lekkere lunchgerecht, dan zie ik je graag bij Proof Bakery!

Bereidingstijd 15 min – wachten 25 min – 2 personen

Ingrediënten:
2 bol courgettes
1 flinke trostomaat
1 teen knoflook
1 rode paprika
Zakje pijnboompitten (50 gr)
2 eieren
75 gr geraspte oude kaas

Warm je oven voor op 180 graden
Snijdt de bol courgettes door midden in de lengte.
Schraap met een lepel de binnenkant uit de courgette, ongeveer 1-1 1/2 cm tot de rand.
Kruid de binnenkant van de courgettes met zout en peper.
Leg in een ovenschaal
Snijdt het vruchtvlees van de courgette fijn en bewaar in een kom.
Pers het teentje knoflook, voeg toe aan het courgette vruchtvlees.
Snijdt de paprika en tomaat in kleine stukjes, voegt toe aan de rest.
Klop de eieren los in een kom en voeg toe bij de groenten.
Voeg de helft van de pijnboompitten toe.
Voeg de geraspte kaas toe.
Breng dat geheel op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in de courgettes.
Verdeel het laatste restje pijnboompitten erover.
Bestrijk de randjes van de courgette met wat olijfolie, dit voorkomt uitdroging.
Bak de courgettes 20-30 minuten zacht in de oven, afhankelijk van hoe groot je courgettes zijn.
Lekker met een salade of een restje pasta in mijn geval 😉

Eetsmakelijk!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like