Cakes / cupcakes, Recepten, Zoetigheden

Gouden cake

gouden-cake2
Gouden cake? Deze cake bestaat voor een groot gedeelte uit Golden Syrup.
Ik had er nog nooit mee gebakken totdat ik dit recept in het fijne bakboek Kaneel & Kardemom zag staan. Golden syrup is een stroop dat je kunt vergelijken met tafelstroop dat je gebruikt bij pannenkoeken. Ik vind dat heerlijk. De branderige suikersmaak doet mij watertanden.
Deze cake is ietwat zompig, lekker zoet en ook kruidig. Deze gouden cake is een zoete verleiding!

Ingrediënten:
400 gram golden syrup (Jumbo, toko, natuurwinkel)
450 ml kokend water
3 el donkere basterdsuiker
3 eieren
250 ml zonnebloemolie (bio)
1 tl vanille extract
450 g zelfrijzen bakmeel
1 tl baking soda
3 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
Bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een brownie vorm in. Of kleed met bakpapier.

Doe de golden syrup in een grote kom en voeg het kokend water en de basterd suiker toe.
Roer tot de suiker is opgelost.

Klop de eieren met de zonnebloemolie en het vanille exstract en voeg toe aan het golden syrup mengsel.

Meng de zelfrijzend bakmeel met de baking soda, het gemberpoeder en de kaneel en roer geleidelijk met de goldensyrupmensgsel tot een beslag.
Schenk in de brownievorm.

Bak in 1 uur en 25 minuten gaar, tot een satéprikker er schoon uit komt.
Als de cake nog niet gaar is, geef hem dan nog wat extra oventijd. Dek af met aluminiumfolie als de cake te donker dreigt te worden. Laat afkoelen in de vorm.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.
gouden-cake

Previous Post Next Post

You Might Also Like