Maaltijdsalades, Recepten

Groene salade

Groenesalade2
Knapperige salades, daar ben ik dol op! Deze is met ijsbergsla. Meestal gebruik ik andere, wat smaak vollere sla soorten.
Maar als basis past het perfect in deze groene salade.

Ingrediënten:
Halve krop ijsbergsla
15 peuljtes
1 bol buffel mozzarella
Paar blaadjes basilicum
Pijnboompitjes of pittenmix (zonnebloem en pompoenpit)
1 eetl. yoghurt
1 tl. mosterd
Zout en peper uit de molen

Bereiding:
Was de sla. Maak droog en leg op een mooi serveer bord.
Blanceer de peultjes 2 minuten in kokend water. Zo blijven ze knapperig maar toch net iets gaarder.
Rooster de pitjes in een droge koekenpan bruin.
Snijd de mozzarella in partjes.
Led de peultjes en mozzarella op de sla. Verdeel de pitjes en basilicum blaadjes erover.
Meng de yoghurt met mosterd en sprenkel over de salade.
Breng op smaak met zout en peper.

Enjoy!
Groenesalade

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like