Recepten, Smeersels / sauzen

Gubbröra – Zweedse eiersalade

Gubbröra
Deze Zweedse eiersalade is makkelijk te maken en erg lekker.
Mocht je nou denken die ansjovisfilet, die hoeft er van mij niet in, dan vergis je je!
Echt, je proeft geen extreme vissmaak, het is een fijne zoute smaakmaker in het gerecht. Gewoon doen! 🙂

Ingrediënten:
6 eieren
2 sjalotten
klein bosje dille (ong. 20 gram)
klein bosje peterselie (ong. 20 gram)
klein bosje bieslook (ong. 20 gram)
4 ansjovisfilets
zout en peper uit de molen
2 eetlepels zure room
1 eetlepel yoghurt

Bereiding:
Kook de eieren hard in 5 a 6 minuten. Laat volledig afkoelen. Ik heb de eieren de avond ervoor al gekookt.
Snijd de eieren in kleine stukjes of maal fijn in een keuken machine. Ik houd van groffe salades, maar voel je vrij om het lekker fijn te maken. Schep in een kom.
Snijd de sjalotten en de verse kruiden fijn en voeg toe aan het ei. Snijd de ansjovisfilet in kleine stukjes, ga er flink met je mes doorheen zodat het een soort papje wordt. Voeg toe.
Voeg de zure room en yoghurt toe. Meng alles goed op elkaar en breng op smaak met evt. zout en flink wat peper.

Lekker op geroosterd brood of een cracker.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like