Hartige taarten, Recepten

Hartige taart van teffmeel met groenten en salami

Hartigetaart_TEFF_LR

Aan het einde van de week zit je vaak met wat restjes groente. Om die op te maken, maak ik graag een hartige taart. Ik maakt deze hartige taart van teffmeel met groenten en salami met en bodem van teffmeel.

Ingrediënten:
Twee rode punt paprika’s
Halve courgette
1 rode ui
1 teen knoflook
100 gram peultjes
175 gram oude kaas
6 plakjes salami
8 kleine tomaatjes in tweeën
4 eieren
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels soja of melk

Deeg:
200 gram teffmeel
100 gram boter
1 ei
2 tl. tijm
snufje zout
Zwarte peper

Lage taartvorm van 28 cm of een springvorm van 24 cm.

Bereiding:
Meng de boter, meel, ei, tijm, zout en peper in een kom tot een samenhangend deeg.
Beboter de vorm en druk het deeg in de vorm, prik gaatjes in het deeg met een vork. Laat even rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook op zachtvuur bruin.
Snijd de groenten in kleine stukjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Bak 5 minuten.
GRoenten_LR
Haal de bodem uit de koelkast. En bak 10 minuten in de oven.
Leg alle groenten op de bodem.
Rol de plakjes salami op en verdeel over de bodem. Leg de tomaatjes er tussen.

Klop de eieren los in een kom met de yoghurt en soja/melk. Voeg 125 gram kaas toe.
Schenk het mengsel over de groenten. Verdeel de overgebleven kaas erover heen.

Bak 30 minuten in de oven.

Enjoy!

Hartigetaart2_LR

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like