Recepten, Tapas / Bijgerechten

Hartige taartjes

Hartigetaartjes5
Ik eet graag kleine hapjes ofwel tapas. Heerlijk om veel verschillende dingen te eten. Die variëren van groenten, vlees, kip, vis, hartig, kaas en noem zo maar op. Ik word er blij van!
Deze hartige taartjes zijn makkelijk te maken, je kunt er eigenlijk alle soorten groenten, vlees of vis in verwerken. Ideaal als je groenten over hebt aan het einde van de week. Maar ook erg lekker bij de borrel of als tapas gerechtje.

Ingrediënten voor negen taartjes:
9 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 eieren
1 eigeel
1/3 aubergine
1/3 broccoli (5 minuten gekookt in water)
50 gram doperwten (diepvries)
halve paprika
halve salami worst
75 gram gran pardano of andere pittige kaas
drie tomaatjes
Muffinvorm

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is. Vet een muffinvorm in. Vouw de bladerdeeg in negen van de vormpjes.
Hartigetaartjes
Snijd alle groenten en de salami in kleine blokjes.
Vul nu alle vormpjes met verschillende vulling. Bijv. broccoli, paprika, salami of doperwt, aubergine, salami en tomaat.
Kies wat je lekker vind of wat je nog in huis hebt.
Hartigetaartjes2 Hartigetaartjes3
Klust 4 eieren los in een maatbeker waarmee je ook kunt schenken. Voeg er 50 gram van de geraspte kaas aan toe, en breng op smaak met zout en peper.
Schenk nu elk vormpje vol met het eimengsel. Verdeel de overige 25 gram kaas over elk vormpje.
Scheidt het laatste ei, gebruik alleen het eigeel. Kwast de randen van de taartjes in.

Bak 25 minuten in de oven of tot ze bruin zijn.
Lekker met een komkommersalade.

Enjoy!
Hartigetaartjes6
Hartigetaartjes7

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like